ПРИЕМ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА

  • Home
  • ПРИЕМ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА

В ДГ „Бако Динчо” с база с. Мулдава  се приемат целогодишно деца при наличие на свободни места  с писмено заявление/ по образец на детското заведение/ от родителите или настойниците на детето, копие от акта за раждане на детето.

При постъпване в детското заведение се представят оформени  медицински документи съгласно Наредба №3 /2007г.на МЗ

  1. копие от акта за раждане на детето;
  2. здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар;
  3. еднократен отрицателен резултат от изследване за патогенни чревни бактерии и чревни паразити, извършено не по-рано от 15 дни преди постъпване на детето в детската градина;
  4. изследвания на кръв и урина, извършени в едноседмичен срок преди постъпване на детето в детската градина;
  5. данни от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България (ДВ, бр. 45 от 2005 г.);
  6. медицинска бележка от личния лекар за липсата на контакт със заразно болен, издадена не по-рано от 3 дни преди постъпване на детето в детската градина. При отсъствие на детето от детската градина за повече от 30 дни по епидемични показания се представя еднократен отрицателен резултат от изследване за патогенни чревни бактерии, а при отсъствие за повече от 2 месеца – еднократен отрицателен резултат за чревни паразити съгласно Наредба № 5 от 2006 г. за диагностиката, профилактиката и контрола на местните паразитози (ДВ, бр. 40 от 2006 г.). При отсъствие на детето от детската градина за повече от 10 дни се представя медицинска бележка от личния лекар за липсата на контакт със заразно болен.

Заявления за яслена и  I възрастова група за следващата учебна година се подават в детското заведение от 02.01.  до 31.05. на текущата календарна година. За всички останали възрастови групи заявления се подават през цялата година /датите на посочените работни дни ще се променят за всяка календарна година/.

Ако родителите /настойниците/ са подали молби и в други детски градини,  имената  им задължително се посочват.

В срок до 15 юни родителите на приетите деца трябва да потвърдят постъпването на детето в  детското заведение .

Задължително уведомяват директора при невъзможност на детето да посещава детското заведение от началото на учебната година.

Задължителна предучилищна подготовка за 4, 5 и 6-годишните деца.

Подготовката на децата за училище се осъществява две години преди постъпването им в първи клас и има задължителен характер.

Родителят /настойникът/ подава заявление по образец до директора за записване в ПГ-5г. и ПГ-6г. група . Заявления се приемат от м. януари на предходната учебна година.

В ПГ се допускат отсъствия само по уважителни причини.

Преместването на дете от ПГ става с удостоверение, което се издава от Директора на ДГ „Бако Динчо”.

На децата, завършили ПГ/6г./ се издава удостоверение за завършена подготвителна група и степен на училищна готовност.